Skip to main content
Tel.: +31 (0)511 401 238 | Email: info@wam-miniaturen.com

Over ons

winnyGerard en Winny waren 2 enthousiaste miniaturisten. Ieder vanuit 'n andere invalshoek gestart; Gerard heeft 30 jaar in het timmer vak gewerkt, Winny was lerares met een ouderwetse opleiding waar ook het vak handenarbeid uitgebreid aan de orde kwam.

Winny startte in 1997 met de hobby en ging ons allereerste huis namaken. De gehele inrichting moest zijn zoals het ook in werkelijkheid was, dus was de overgrote meerderheid van het interieur niet standaard te koop. Bijna alles moest zelf gemaakt worden.

Winny houdt zich nu voornamelijk bezig met de workshopboxen variaatjes. Het ontwikkelen van een nieuwe plant of bloem is het meest leuke en meestal erg arbeidsintensief om het helemaal naar het zin te krijgen. Daarnaast geeft Winny workshops vaRIAatjes, dit zijn speciaal voor de workshop aangepaste bloemen. Een workshop naar wens hoort ook tot de mogelijkheden. Verder is haar specialiteit breiwerk 1:12. En de voorraden op peil houden moet natuurlijk ook gebeuren, want wij willen alles uit voorraad kunnen leveren.

Gerard hield zich vooral bezig met het maken van poppenhuizen en de daarbij benodigde kozijnen, trappen etc. Voor hem was het vanzelfsprekend dat kozijnen in ouderwetse grachtenpanden zijn zoals ze in werkelijkheid ook zijn nl. 1/3 bovenraam vast en 2/3 onderraam schuivend. Vanuit een moderne werkplaats werden de materialen gezaagd en geschaafd. Daarna op de miniatuur zaag-schaaf- en freesmachine verder bewerkt tot kozijn, raam en deur. Daarnaast werden alle huizen zonder spijkers en schroeven gemonteerd met houten verbindingen. Helaas overleed Gerard in juni 2018